Kategorier
Blog En gang morder

Layout

Bogen er færdigredigeret, jeg har holdt vinterferie og i denne uge har jeg layoutet teksten, så den kunne komme af sted til sidste korrektur. Den kom til at fylde 352 sider, så jeg havde ikke behøvet at bekymre mig så meget om, at den måske var for kort.

Der er lang vej fra et Word-dokument til en trykklar bog. Trykkeriet skal have en pdf-fil med bogen, men det skal være lavet på en særlig måde, så der bl.a. er en tydelig markering af, hvor siderne skal skæres af, og derfor har jeg brugt et program, der hedder InDesign, som jeg er vant til at bruge fra min tid på reklamebureau. Programmet koster en formue, men Adobe har lavet en Cloud-løsning, hvor man kan leje sig ind og bruge programmet for et overskueligt beløb pr. måned, og det har jeg valgt at gøre.

Mens korrekturlæseren er i gang, øver jeg mig i at lave ebogs-versionen, og jeg kan allerede nu konstatere, at det ville have været en fordel at læse lidt op på ePub-formattet, inden jeg gik i gang…

Share Button

2 kommentarer til “Layout”

Til lykke med udviklingen, Eva. Der er en lang og snoet vej fra plotidé til at få bogen anmeldt til sin tid, men du lærer noget undervejs, og erfaringer er værdifulde, specielt i dette vanskelige felt. Der er en type problemer knyttet til at skrive, strukturere, plotudvikle, formulere … og så en anden type mere tekniske problemer med fremstilling og distribution. Når bogen er blevet udgivet, tror du måske, at ‘den hellige grav er vel forfaret’ – men der kan fortsat være mange strabadser. Det slutter aldrig, men deri ligger også udfordringen og glæden når det lykkes. Og når det er lykkedes, så vent til du på et tidspunkt skal konkurrere med dig selv: En forfatter er aldrig bedre end sin seneste bog 🙂
Men fortsat held og lykke med dette projekt, og tab aldrig troen, uanset hvad.
Får vi lidt mere at vide om dine erfaringer med e-bogsformatet?
Chris

Hej Christian. Din kommentar om, at en forfatter aldrig er bedre end sin sidste bog, får mig til at tænke på Den gamle mand og havet (som jeg har skrevet om i indlægget: Halvlæste bøger), hvor Hemingway kæmper med præcis det samme.
Jeg vil meget gerne skrive mere om e-bogsformatet hen ad vejen, når min egen er helt klar.
Eva

Lukket for kommentarer.