Kategorier
Blog En gang morder

På papir

Trykning er den største enkeltpost på mit budget. Jeg har overvejet, om jeg skulle nøjes med at udgive den som e-bog for at undgå risikoen for at brænde inde med et lager, der ikke kan sælges, men det her er min første bog, og derfor vil jeg have en fysisk bog i hånden.

Oprindelig havde jeg planlagt at trykke 500 eksemplarer, men min lokale boghandler anbefalede kraftigt, at jeg sendte læseeksemplarer ud til boghandlerne, og da der er 300 boghandlere i Danmark, besluttede jeg at ændre oplaget til 1.000 stk.

Allerhelst ville jeg have bogen trykt hos Narayana, som på trods af det eksotiske navn er et dansk trykkeri. De har trykt de fleste af mine titler i Elg & Co., og de har et blik for detaljer, der godt kan kompensere for en lidt højere pris (f.eks. opdagede de, at omslagsdesigneren havde glemt ISBN-nummeret på min første titel…), men da oplaget denne gang er så lille, har jeg også hentet priser på digitaltryk og Print-on-demand-løsninger, selvom kvaliteten ikke er helt den samme som ved offset-tryk. Efter råd fra en erfaren forlægger og selvudgiver, Steen Langstrup, bad jeg også om en pris fra et polsk trykkeri, og da tilbuddet kom på mail tidligere i dag, kunne jeg konstatere, at det må være svært at drive trykkeri i Danmark.

Omslagsdesigneren er ved at sætte bagsiden og flapperne op, så jeg regner med at få filerne af sted til Polen i begyndelsen af næste uge.

Share Button

3 kommentarer til “På papir”

Det er interessant. Jeg følger med og håber at lære noget (og glæder mig til vi mødes så jeg kan høre endnu mere).
Hvorfor opdaterer du ikke på Facebook?

Du har ret, Birgitte. Jeg skal huske at slå det op på Facebook.

Lukket for kommentarer.