Kategorier
En gang morder

Weekendavisen!?!

Okay, nu bliver jeg så nødt til at æde nogle af mine egne ord.
Uanset, hvor mange gang jeg har skrevet, sagt eller tænkt, at en anmeldelse i en landsdækkende avis ikke betød alverden, er jeg nødt til at indrømme, at jeg blev mere end almindeligt glad, da jeg opdagede, at Weekendavisen i fredags anmeldte Én gang morder – og så endda positivt ☺
Anmelderen, Lars Brix Nielsen, har faktisk ikke én eneste negativ kommentar. Han skriver bl.a., at stemningen fra Småland er ramt på kornet, og efter et citat fra bogen skriver han: ”Citatet viser to af de forcer hos forfatteren, som hele bogen igennem gør læsningen til en god og jordnær oplevelse. For det første mange gode naturbeskrivelser. For det andet oplysende, kortfattede og præcise beskrivelser af psykologiske og psykiatriske detaljer, som mindre koncise forfattere ville anvende alt for mange ord på. Et utal af svenske forfattere har forsøgt at skrive indbringende hjemstavnskrimier uden at gøre det bare halvt så godt som Eva Maria Fredensborg har gjort det i denne sin debut som (krimi)forfatter.
Lars Brix Nielsens ros til de kortfattede og præcise beskrivelser sendte jeg straks videre til min redaktør, Nils Bjervig, der har tvunget mig til at skrive om og om igen med netop dette mål for øje.
Som om anmeldelsen i Weekendavisen ikke var opmuntring nok på en småkold og blæsende fredag i juni, lagde Rebekka Andreasen også en anmeldelse ud på Vildmedkrimi.dk, der gjorde smilet endnu bredere. Jeg elsker Rebekkas blogg, og så er jeg meget stolt over at blive sammenlignet med Inger Wolf, der er et af mine helt store selvudgiverforbilleder.
Oveni det hele er interviewet på Radio Update, som jeg omtalte i mit sidste bloggindlæg, blevet tilgængeligt på nettet. Hvis du har lyst til at høre det, kan du finde det her:
http://www.radioupdate.dk/Updatenyheder.asp?page=1257
Det er pudsigt, at der kommer tre anmeldelser og et radiointerview på en uge, når det efterhånden er to måneder siden, bogen udkom, men de kom på det helt rigtige tidspunkt, fordi jeg har haft svært ved at træffe den endelige beslutning om at sætte gang i 2. oplag. Jeg tror stadig ikke på, at den enkelte anmeldelse sælger ret mange bøger, men boghandlerne kan ikke nå at læse alle bøger, så de har brug for noget at støtte sig til, hvis de skal anbefale en bog til kunderne. Med så meget positiv omtale har jeg mulighed for at forsyne boghandlerne med alle de gode salgsargumenter, de har brug for, så nu vil jeg bede trykkeriet om at trykke på startknappen og ellers bare koncentrere mig om at skrive, indtil jeg går på sommerferie efter et godt og arbejdsomt forår.

Share Button

4 kommentarer til “Weekendavisen!?!”

Til lykke. Selvom du kan sælge bøger uden anmeldelser (!), så går det bedre (endnu bedre) hvis romanen ikke forbliver en hemmelighed mellem venner.

Min genbo har meldt sig til din fanskare.

Lige præcis!
Vi ses på torsdag. Mailer du om, hvad tid jeg skal hente dig i Klampenborg?

Hej Eva

Det er vildt og vidunderligt, at også aviserne har erkendt, at du skriver virkelig godt, og at din roman simpelt hen er super. Tillykke med anmeldelserne.
Ses i morgen, kh Anne

Lukket for kommentarer.