Med min nuværende serie er jeg vendt tilbage til krimigenren, til gengæld er formatet nyt. Akademiet er nemlig udviklet og skrevet som en lydbogsføljeton, og jeg skal hilse at sige, at Lars Brygmann er fuldstændig suveræn i sin debut som oplæser, men hvis du foretrækker en god, gammeldags papirbog, er 1. sæson af serien nu også udkommet som paperback med titlen Den tavse røver.

Akademiet
“Akademiet” er navnet på en ny (fiktiv) efteruddannelse, hvor de skandinaviske politimyndigheder i fællesskab vil træne deres skarpeste hjerner i psykologisk gerningsmandsprofilering. Ved afslutningen af det teoretiske basisforløb skal uddannelsens instruktører beslutte, hvilke af de knap hundrede aspiranter, der skal have en plads på eliteoverbygningen, men Akademiets administrative leder, Conrad Løwe, mener, at de overser guldet – tre specialister, der efter hans mening besidder et helt særligt potentiale – og da han ser sit snit til selv at teste dem af på en aktuel sag, beslutter den aldrende politimand for første gang i sin lange karriere at se en smule stort på formalia.

Sæson 1: Den tavse røver
Et øde kystområde i Nordsverige lægger havn til det store krydstogtskib, Ocean Gala, som huser 1.800 asylansøgere. Højreradikale kræfter samles på kajen for at demonstrere mod den flydende asyllejr, og da en brutal hjemmerøver begynder at hærge på egnen, vælger politimesteren at bede om assistance fra Akademiet.
Conrad Løwes umage gruppe, der består af Bjørn Ekholt, Stefan Berg og ikke mindst unge Nadia Elmkvist, som besidder et særligt alene for at aflæse kropssprog, men også er noget af en mundfuld, rejser til Härnösand, hvor de møder Hampus Cedergren – en lokal politimand, der bestemt ikke er tilhænger af profilerne og i særdeleshed ikke af Nadia og hendes hårdhændede afhøringsmetoder.

Sæson 2: Drengen der forsvandt
Akademiet samles til 2. elitemodul. Hampus Cedergren bliver tilbudt at deltage, men gensynet med Nadia Elmkvist er ikke det eneste, der får ham til at fortryde sin beslutning om at rejse til København. Teamet skal profilere gerningsmanden i en sag, hvor et spædbarn er forsvundet, og minderne om kæresten, Elin, der har været savnet i mere end to år, bliver ikke lettere at håndtere, da det viser sig, at efterforskningslederen mistænker barnets nærmeste pårørende. Nadia rager hurtigt uklar med både Bjørn og efterforskningslederen. Også hun er personligt påvirket af sagen, og da Hampus presser hende til at gennemføre en afhøring af drengens mor, træffer hun en beslutning, der får katastrofale konsekvenser.

Sæson 3: ?
Der arbejdes på sagen …


2. sæson af Akademiet findes pt. eksklusivt på streamingtjenesterne Mofibo og Storytel.