Med min nye serie vender jeg tilbage til krimigenren, men formatet er til gengæld helt nyt. Akademiet er nemlig en af de allerførste danske Storytel Originals, hvilket betyder, at den fra starten er udviklet og skrevet som en lydbogsføljeton, hvor de første ti episoder til sammen udgør Sæson 1.
Serien er også udkommet som ebog, men Lars Brygmann er altså fuldstændig suveræn i sin debut som oplæser, så jeg synes helt klart, at den skal “lyttes”.

Akademiet
“Akademiet” er navnet på en ny (fiktiv) efteruddannelse, hvor de skandinaviske politimyndigheder i fællesskab vil træne deres skarpeste hjerner i psykologisk gerningsmandsprofilering. Ved afslutningen af det teoretiske basisforløb skal uddannelsens instruktører beslutte, hvilke af de knap hundrede aspiranter, der skal have en plads på eliteoverbygningen, men Akademiets administrative leder, Conrad Løwe, mener, at de overser guldet – tre specialister, der efter hans mening besidder et helt særligt potentiale – og da han ser sit snit til selv at teste dem af på en aktuel sag, beslutter den aldrende politimand for første gang i sin lange karriere at se en smule stort på formalia.

Sæson 1: Den tavse røver
Et øde kystområde i Nordsverige lægger havn til det store krydstogtskib, Ocean Gala, som huser 1.800 asylansøgere. Højreradikale kræfter samles på kajen for at demonstrere mod den flydende asyllejr, og da en brutal hjemmerøver begynder at hærge på egnen, vælger politimesteren at bede om assistance fra Akademiet.
Conrad Løwes umage gruppe, der består af Bjørn Ekholt, Stefan Berg og ikke mindst unge Nadia Elmkvist, som er så skarp, at man kan skære sig på hende, rejser til Härnösand, hvor de møder Hampus Cedergren – en lokal politimand, der bestemt ikke er tilhænger af profilerne og i særdeleshed ikke af Nadia og hendes hårdhændede afhøringsmetoder.

Er du blevet nysgerrig?
Der pønses på en traditionel bogudgivelse, men indtil videre findes Akademiet udelukkende på streamingtjenesterne Mofibo og Storytel.