Mine forældre er danske, men da jeg blev født i 1969, boede de i Härnösand, som ligger små tusind kilometer nord for København, og selvom vi flyttede tilbage til Danmark, da jeg var to år, har jeg altid haft en nær tilknytning til Sverige og specielt Växjö, hvor min første bog foregår.

Jeg har en cand.merc. i kommunikation & strategisk planlægning fra CBS og er også uddannet Strategisk planner fra Reklameskolen, og indtil for små ti år siden arbejdede jeg med kommunikation og reklame. En sommer, hvor vi var i Sverige, læste jeg en svensk roman, som jeg var ret begejstret for. Jeg undrede mig over, at den ikke var udkommet i Danmark, hvortil min mand svarede: “Det kan du da bare gøre”. Jeg vidste intet om at udgive bøger, men jeg startede fra en ende, og året efter oversatte og udgav jeg den første bog på mit lille forlag Elg & Co.

Det var arbejdet med at oversætte, der gav mig lyst til at skrive selv, og den 3. maj 2013 debuterede jeg endelig, endelig som forfatter med krimien “Én gang morder”. Jeg prøvede først at finde et andet forlag, der ville udgive den, men som jeg har beskrevet i indlægget Fra idé til færdig bog var mit temperament ikke rigtig kompatibelt med den traditionelle forlagsbranche, og derfor endte jeg med at springe ud som selvudgiver. Siden er jeg blevet et engageret medlem af forfatternetværket NewPub, hvor forfattere hjælper hinanden med alt det forretningsmæssige, der følger med skrivetjansen – især hvis man udgiver selv.

I sommeren 2014 var jeg nået til det punkt, hvor det forretningsmæssige var kommet til at fylde mere end det at skrive, og derfor valgte jeg at skrive kontrakt med Politikens Forlag, som har overtaget Én gang morder og Min mund er lukket, og som også udgav I blinde i februar 2015 og Det hvide mørke i marts 2016.

I disse fire interviews fortæller jeg mere om det at udgive sine egne bøger:

Radio 24syv
AK 24syv, den 27. februar 2014
Hvordan kommer man som såkaldt selvudgivende forfatter på bestsellerlisten?
Hør interview her.

Politiken
Bogfolk: De vil udgives – om de så skal gøre det selv.
Læs interview her

Saxo Publish
Succesfulde selvudgivere. Eva Maria Fredensborg: “Jeg er stolt af, at jeg selv har skabt min karriere som forfatter”
Læs interview her

Findals Krimiside
Krimianmelderen Jan Findal har lavet et længere interview om, hvordan jeg blev forfatter, og hvordan jeg arbejder med mine krimier.
Læs interview her