KristeligtDagblad

Med Det hvide mørke har jeg kastet mig ud i noget helt nyt.
Jeg har ikke bare sluppet mit persongalleri fra Robert Strand-trilogien, men også bevæget mig ind i romangenren med en fortælling, forlaget meget rammende kalder “En moderne slægtsgåde”.

Den handler om evolutionsbiolog og forfatter Emma van der Klein, der opdager, at den mand, hun har kaldt farfar hele sit liv, ikke er en del af hendes ophav. Allerede der vækkes hendes nysgerrighed: Måske er der alligevel en naturlig forklaring på, at hun altid har følt sig så anderledes?

Hun kører til Sønderjylland for at finde sin rigtige farfar, men det viser sig hurtigt, at Harald Eskildsen ikke er den rare gamle mand, Emma har drømt om.

Han er en driftig iværksætter med en lettere excentrisk livsstil, men han er også varetægtsfængslet for drab, og da han nægter at tale, begynder Emmas jagt på svar: Hvem er han? Hvorfor forsvandt han ud af hendes fars liv? Og hvad skete der den nat for næsten halvtreds år siden, da hans bedste ven mistede livet?

Det hvide mørke er en fortælling om familiehemmeligheder, om hvordan fortiden former vores liv og om en ung kvinde, der vælger at plante sit eget stamtræ.

Hvorfor Visby?

I dette interview kan du læse, hvorfor Det hvide mørke foregår i Visby, og hvor forskelligt min kollega, Jesper Stein, og jeg arbejder med stederne i vores bøger.


Køb bogen

Hvis du er blevet fristet, kan Det hvide mørke blandt andet købes her:
Papirbog
Ebog
Lydbog

Bag om bogen

Skulle du være nysgerrig på, hvordan sådan en roman bliver til, har jeg samlet mine blogindlæg om processen i ebogen Bag om Det hvide mørke.
Den indeholder også en læseprøve og kan hentes gratis her.Anmeldelser

De unges ord
“Alt i alt er det tæt på et dansk mesterværk. Spændende plot, flotte detaljer og en enorm viden om det danske land. Jeg giver den 6 ud af 6 stjerner, fordi den simpelthen bare er så god.”

Berlingske
“Romanen bliver således et træ med ekstra podninger, hvor fortælling og form går i ét. Frodigt, modigt og fint.”

Kristeligt Dagblad
“Samtidig må man glæde sig over Fredensborgs klare sprog, hendes evne til at skabe psykologisk troværdige figurer og det veldrejede plot. Den væsentligste ros gælder dog hendes samlede orkestrering af temaet om familien.”

Helsingør Dagblad
”Den kræver, at læseren læser med opmærksomhed, men hvis man gør det, så giver den meget mere igen end en roman, hvor man blot og bart vender sider. Giver man, hvad romanen beder om, sin opmærksomhed, så drives man gennem den, som var den en spændingsroman.”

Ekstra Bladet
“Fredensborg brillerer med sine beskrivelser af menneskets evne til at komplicere livet.”

Weekendavisen
“Eva Maria Fredensborg er en fingernem plotmager med et knirkefrit sprog.”

Villabyerne
“Voldsomt velskrevet.”
Det hvide mørke skal især læses for Eva Maria Fredensborgs smukke sprog og meget bevidste greb om sine virkemidler. Det er simpelthen en fornøjelse at læse de velformede sætninger og det flotte ordforråd.”

Vildmedkrimi.dk
“Det er – undskyld mit sprog – pissegodt skrevet og spændende på en finurlig måde.”
“Sproget er forfinet, og det mener jeg i positiv forstand, altså forfinet som i udsøgt og elegant.”
Læs anmeldelsen her

Radio Update
“Hamrende spændende og food for thought!”
Hør interview her

Bognørden
“Jeg synes opbygningen er et virkelig frisk pust, det kan måske lyde roddet med de skiftende scener og metoder, men jeg oplevede faktisk en original roman, der så afgjort er anderledes. Er du til familiehemmeligheder og menneskelige relationer, så er Det hvide mørke et godt bud på en underholdende forårslæsning.”

Femina
Det hvide mørke er en spændende, tempodrevet bog, som ikke bare beskæftiger sig med emner i krimigenren, men med en hel slægt, og med hvem – eller hvad – der bestemmer, hvem vi er.”