Det hvide mørke

Med Det hvide mørke kastede jeg mig ud i noget helt nyt. Ikke alene slap jeg mit persongalleri fra Robert Strand-trilogien, men jeg bevægede mig også ind i romangenren med en fortælling, som forlaget meget rammende valgte at kalde “En moderne slægtsgåde”.

Den handler om evolutionsbiolog og forfatter Emma van der Klein, der opdager, at den mand, hun har kaldt farfar hele sit liv, ikke er en del af hendes ophav. Allerede der vækkes hendes nysgerrighed: Måske er der alligevel en naturlig forklaring på, at hun altid har følt sig så anderledes?

Hun kører til Sønderjylland for at finde sin rigtige farfar, men det viser sig hurtigt, at Harald Eskildsen ikke er den rare gamle mand, Emma har drømt om.

Han er en driftig iværksætter med en lettere excentrisk livsstil, men han er også varetægtsfængslet for drab, og da han nægter at tale, begynder Emmas jagt på svar: Hvem er han? Hvorfor forsvandt han ud af hendes fars liv? Og hvad skete der den nat for næsten halvtreds år siden, da hans bedste ven mistede livet?

Det hvide mørke er en fortælling om familiehemmeligheder, om hvordan fortiden former vores liv og om en ung kvinde, der vælger at plante sit eget stamtræ.


BERLINGSKE

“Romanen bliver således et træ med ekstra podninger, hvor fortælling og form går i ét. Frodigt, modigt og fint.”


Nyhedsmail

Vil du have besked, når min næste bog udkommer?
Jeg skriver ikke ud i tide og utide – kun ved nye udgivelser.

Ja tak!