Én gang morder

“Én gang morder” er min debutkrimi, som også er udkommet i Italien og Tyskland.

Det hele startede med et billede. Jeg havde været en tur i Sverige og sad i bilen på vej hjem, da der pludselig dukkede et billede op i mit hoved:
En mand sidder på trappetrinet på bagsiden af mine forældres ødegård i Småland og kigger ud over søen, mens han holder en hvid kuvert i hånden. Han så ikke glad ud, og jeg kunne ikke lade være med at tænke på, hvad der mon kunne være i den kuvert?

Det spørgsmål resulterede i en krimi på 350 sider, der udkom den 3. maj 2013. Hvis du har lyst til at læse lidt om den proces, der førte fra billede til færdig bog, kan du finde mine bloggindlæg om bogen i oversigten til højre.

Bagsidetekst

En dansk psykiater kommer til Småland for at undervise på et sommerkursus, men da han vågner næste morgen, ligger der en hvid kuvert på dørtrinnet til den lejede ødegård. Den indeholder et fotografi af en seriemorder, der tog sit eget liv, mens han var i behandling hos psykiateren tyve år tidligere. Næste morgen findes en kvinde myrdet.
Det, der ligner en drømmesag for den danske profiler, Robert Strand, udvikler sig hurtigt til et mareridt, da det viser sig, at han kun har fem dage til at forhindre, at seriemorderens copy cat slår til igen.

Det sagde pressen om Én gang morder:

Politiken 30. marts 2014
”… et mesterligt plot og en stribe gode karakterer. Der er ingen døde passager i bogen, den er i konstant udvikling, holder tempo og kraft. Og velskrevet på den enkle, ukunstlede facon. Alt i alt en særdeles god oplevelse – en moderne medrivende krimi.”
Du kan bestille Propecia fra dette onlineapotek med hurtig levering.


Weekendavisen 28. juni 2013

“… en flot omgang Sveriges-krimi”
“Et utal af svenske forfattere har forsøgt at skrive indbringende hjemstavnskrimier uden at gøre det bare halvt så godt som Eva Maria Fredensborg”

Vildmedkrimi.dk
“… en god bog, der emmer af professionalisme i både indhold og indpakning.”
“… et uigennemskueligt plot og godt, billedrigt sprog med lækre sætninger”
Læs anmeldelse

Radio Update
“Eva Maria Fredensborg har skrevet en hamrende spændende krimi”
Hør interview

Litteratursiden.dk
“Det er et spændende plot, Eva Maria Fredensborg har sat op. Hun har smidt mange tråde ud, som skal samles til én, og det lykkes til fulde”
“… spændende og til tider hæsblæsende historie.”
Læs anmeldelse

Femina uge 22
“Eva Maria Fredensborg skriver godt og let”
“..en flot og grundig krimidebut”

Krimi-cirklen.dk
“Eva Maria Fredensborg leverer en bragende god og medrivende kriminal-roman. Hun har kreeret et god historie og et realistisk men også overraskende plot.”
Læs anmeldelse

Krimisiden.dk
“Godt håndværk, godt plot og godt drive i fortællingen. Der må gerne komme flere bøger med Robert Strand som hovedperson.”
Læs anmeldelse

God-bog.dk
“Bogen er flydende og godt fortalt, den er spændende, og plottet er klart, kort sagt lige en bog til sommerferien.”
Læs anmeldelse

Krimifan.dk
“Personbeskrivelserne er yderst troværdige. Det er mennesker af kød og blod og på godt og ondt.”
Læs anmeldelse


Køb bogen:

Hvis du er blevet fristet, kan Én gang morder blandt andet købes her:
Papirbog
Ebog
Lydbog