Kategorier
Blog I blinde

Rundt og godt

I denne uge udkom I BLINDE, og de første anmeldelser har givet en smule ro i maven. Noget af det flere af dem har kommenteret på, er at I BLINDE også er sidste bind i min lille serie om Robert Strand, Asta Qvist og Carl Pedersen.

Jeg er da lidt trist over, at dette er sidste bind i serien, for nu er jeg jo kommet til at kende, de forskellige personer så godt. (Krimifan.dk)

Det er de facto den sidste, men jeg er slet ikke færdig med figurerne. Jeg er kommet tættere på, er begyndt at holde af dem, og så er det slut. (BogNørden)

Nu bliver opgaven bare at overbevise Eva Maria om, at I Blinde ikke skal være den sidste i det hun har kaldt en trilogi med tre forskellige hovedpersoner. (Krimiforfatter Kim Juul)

Det har da fået mig til at tænke mig om en ekstra gang, men umiddelbart føles det rundt og godt, som det er nu: 1.086 sider fordelt på tre bøger, hvor hver af mine karakterer har fået lov at spille hovedrollen en gang.

De fleste krimiserier har én helt, som vi følger gennem bind efter bind, og jeg kan selv godt lide at læse den slags serier, men jeg har endnu ikke fundet en form, der giver mig lyst til at skrive en. For mig har hver karakter et dominerende dilemma, og når det én gang er foldet ud, må det enten gentages i en ny variant eller også må karakteren løse det én gang for alle, hvilket ville betyde, at karakteren blev rimeligt uinteressant. Jeg tror, det vil kræve en tålmodighed, jeg endnu ikke besidder, at trække sådan et dilemma ud over tusindvis af sider.

Men …

Jeg kender mig selv godt nok til at vide, at jeg aldrig skal sige aldrig, så hvis jeg en dag kommer op med et nyt dilemma for enten Robert, Asta eller Carl, vil jeg ikke afvise, at jeg vender tilbage, og min datter har da også gjort mig opmærksom på, at jeg mangler at portrættere både Rasmus og Michael (Særlige Ressourcers tekniske chef, som kun optræder i Min mund er lukket).

Indtil dette måske/måske ikke sker, har jeg planer om at undersøge, hvad krimigenren ellers kan, hvis jeg forsøger mig med nye karakterer, en anden fortællevinkel eller noget helt tredje.

Share Button

3 kommentarer til “Rundt og godt”

Måske er der en spændende blind vinkel, der venter forude ;).

Kæmpestort tillykke med udgivelsen, jeg glæder mig mega til at læse den og håber du stornyder de her dage, hvor du skovler ind af roser :.

Jeg kunne virkelig godt tænke mig du en dag, når det passer, lagde vejen forbi i Nakskov boghandel, Bøger og Papir. Vi har også en lille fin nystartet kulturcafe, som ville være glad for besøg. Nakskov har mange krimilæseheste.

Kærlig hilsen Threin.

Kære Threin
Jeg har lovet at besøge Bog & Idé i Nykøbing Falster, så måske kunne jeg slå to fluer med et smæk?
Det tjekker jeg lige, når jeg har fået aftalt en dato.
Så skal vi altså drikke kaffe 🙂
Kh. Eva

Ja og ja :D! Der er en lille times kørsel derfra til Nakskov. Jeg krydser fingrene, det ville være helt oplagt 🙂

Kh Threin.

Lukket for kommentarer.