Kategorier
Blog En gang morder

Indpakningen

Her til morgen har jeg sat Simon Lilholt fra Imperiet i gang med at lave omslaget til Én gang morder.

Jeg vil selvfølgelig gerne have, at forsiden er indbydende og interessant, men det vigtigste er, at den hurtigt signalerer, hvilken genre bogen tilhører, og så skal den også give potentielle læsere en fornemmelse af bogens grundtone eller stemning, allerede inden de vender den og læser bagsideteksten. Det er mange opgaver, der skal løses på meget lidt tid og plads, og derfor har jeg valgt at bruge Imperiet, der har stor erfaring med at lave bogomslag og kender de forskellige virkemidler.

Jeg forventer ikke, at Simon har tid til at læse hele bogen, så det var op til mig at give ham en præcis briefing, hvilket kan være svært – specielt når det er en bog, man selv har skrevet. Noget af det, jeg understregede, var, at det ikke er en femi-krimi, hvor en kvindelig hovedperson går rundt og har dårlig samvittighed overfor børn og mand, mens hun jagter en seriemorder, og derfor skal omslaget ikke ligne noget af Marklund eller Läckberg. Jeg gav ham en liste over forskellige effekter, der indgår i plottet (f.eks. den hvide kuvert, der ligger på psykiaterens dørtrin den første morgen), og så opremsede jeg nogle af de steder, hvor handlingen udspiller sig (Småland, ødegård, vandmølle, psykiatrisk anstalt).

Udover denne mere ”bløde” del af briefingen, havde jeg på forhånd lavet et dokument med alle de oplysninger, der skal med på omslaget: Format, titel, forfatternavn, genre, forlagsnavn, ISBN-nummer samt tekst og foto til bagside og omslagsflapper.

Én gang morder bliver i formatet 140 x 220 mm. Jeg kender ikke det præcise sideantal endnu, men jeg forventer, at det lander omkring 300 sider, og ud fra en beregner på scandinavianbook.dk har jeg regnet mig frem til, at dette, med en papirkvalitet på 100 gr., giver en rygbredde på ca. 2,3 cm.

Da jeg udgiver bogen på mit forlag, Elg & CO., har jeg allerede fået tildelt en række ISBN-numre, så det var bare at gå ind på isbn.dk og taste mit forlagsnummer ind, så returnerede systemet mit næste ledige ISBN-nummer.

Bagsideteksten, som jeg har vendt med min redaktør, Nils Bjervig, bliver:

En dansk psykiater kommer til Småland for at undervise på et sommerkursus, men da han vågner næste morgen, ligger der en hvid kuvert på dørtrinnet til den lejede ødegård. Den indeholder et fotografi af en seriemorder, der tog sit eget liv, mens han var i behandling hos psykiateren tyve år tidligere.

Næste morgen findes en kvinde myrdet.

Det, der ligner en drømmesag for den danske profiler, Robert Strand, udvikler sig hurtigt til et mareridt, da det viser sig, at han kun har fem dage til at forhindre, at seriemorderens copy cat slår til igen.

Nu venter jeg spændt på, at Simon vender tilbage med et udkast, så min krimi kan få et ansigt.

Share Button

2 kommentarer til “Indpakningen”

Den har jeg ventet længe på, en ny blogkommentar altså:), så det var fedt at høre lidt fra dig og bogen, troede næsten du havde opgivet bloggen.
Nu har den fået navn og cpr..eller nej, isbn nr og er ved at få beklædning også, det er tilblivelse. Jeg tror jeg har fået det sådan, at jeg da må høre hvordan det går, hvad du tænker og overvejer og griner lidt, for du lever noget ud, der lever i en skygge i mig selv.

Nej, bloggen har bare været med på lang juleferie, men nu er vi i gang igen.
Hvad det end er, der lever i skyggen, så håber jeg, at du en dag slipper det ud i lyset 🙂

Lukket for kommentarer.